Shredder

‘Shredder’ of ook ‘Shredder Computer Chess’ is een schaakcomputer ontworpen door Stefan Meyer-Kahlen in 1993. Door de jaren heen heeft Shredder zich ontwikkeld tot een gerenommeerd schaakprogramma en daarmee concurreert het met schaakprogramma’s als Fritz en Junior.

De ontwikkeling van Shredder

Shredder is ontwikkeld door Stefan Meyer-Kahlen, een Duitse programmeur en schaakliefhebber. Hij is geboren in 1968 in Düsseldorf en begon met het programmeren van het schaakprogramma in 1993 met zijn compagnon Martin Zentner. In 1995 ging Stefan zelfstandig verder en kreeg het schaakprogramma de naam Shredder. Echter is de ontwikkeling van de schaakcomputer nooit gestopt.

Titels gewonnen door Shredder

Shredder heeft sinds zijn bestaan 17 titels gewonnen in drie verschillende wereldkampioenschappen die jaarlijks worden gehouden. Het betreffen de ‘World Computer Chess Championship’, ‘World Micro Computer Chess Championship’ en ‘World Computer Chess Blitz Championship’ toernooien.

Shredder producten

Er zijn diverse Shredder producten te koop, waaronder Shredder trainingsprogramma’s en verschillende versies van de schaakcomputer voor verscheidene besturingssystemen.

Schakentegencomputer.nl heeft een gemiddelde score van 8.6/10 gebaseerd op 43 onafhankelijke reviews van bezoekers.